Wagenbouw

De wagenbouwcommissie trapt elk jaar rond oktober af met de eerste voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen. Zodra het thema bekend is en de tekening van de wagen is gepresenteerd kan er gestart worden met de bouw. Ronnie Veldhuis is de ontwerper van de wagen. De tekening komt in de loods te hangen en deze wordt gebruikt om te bouwen. De bouwwerkzaamheden bestaan uit lassen, piepschuim vormen, slijpen, airbrushen, draaiende delen maken en plakken.

Maar met de praalwagen alleen is de wagenbouwcommissie nog niet klaar. De wagen is natuurlijk helemaal af met een mooie loopgroep. Ook de loopgroep is onderdeel van de wagenbouwcommissie. De pakken van de loopgroep moeten ontworpen en gemaakt worden. Het ontwerpen van de pakken doet Ranu Veldscholte. Het naaien van de pakken wordt gedaan door vrijwilligers. Als dit alles klaar is, kunnen de mensen die mee lopen hun pak tegen een vergoeding ophalen. Het pak is pas helemaal af als ook de schmink is bedacht.

Met dit alles samen hopen we dan een mooi resultaat neer te zetten in alle optochten waar we mee lopen. Mocht je het leuk lijken om eens te kijken hoe dit gaat of wil je graag helpen, kom gerust eens langs in onze loods!